Bok #51/2022

Thriller om en kvinna under påverkan

Marie NDiaye har skrivit en otäck och lätt surealistisk skildring av en kvinna under press. Foto: Francesca Mantovani/Gallimard

Marie NDiayes roman Min är hämnden utspelar sig under några kylslagna vinterdagar i franska Bordeaux. Här kämpar en kvinnlig advokat med minnena som dyker upp i sällskap med en man som vill ta henne i anspråk.

Fransyskan Maître Susane är en advokat i centrala Bordeaux som inte riktigt fått de stora fallen, de som ger pengar. Hon harvar fortfarande på med klienter som vill ha hjälp när de slagit en otrevlig granne på käften, eller som en som vill byta namn på grund av att han fått för sig att hans anfader med samma namn var slavhandlare.

En dag kliver ett riktigt stort byte in genom dörren. Så stort att hon tror att det ligger en hund begraven. Det är monsieur Gilles Principaux som söker upp henne som försvarare för sin fru Marlyne Principaux som har mördat parets tre små barn. Frun vägrar ge en förklaring eller att träffa sin man som vidhåller att han älskar och förlåter henne.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga