Inrikes #50/2022

Sverige möter Turkiets krav

Från vänster: Finlands utrikesminister Pekka Haavisto, Turkiets utrikesminister Mevlüt Çavusoglu, Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, Finlands president Sauli Niinistö, Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Sveriges utrikesminister Ann Linde. Foto: Henrik Montgomery/TT

Utlämningar av terrormisstänkta och slutet på det svenska stödet till kurdiska YPD och PYD. Det är några av de punkter Socialdemokraterna gått med på för att Turkiet ska säga ja till ett svenskt Natomedlemskap.  

– Regeringarna i Turkiet, Finland och Sverige har kommit överens om att stärka sitt samarbete i kampen mot terrorism, sade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg under tisdagskvällens presskonferens.

– Som NATO-allierade förbinder sig Finland och Sverige att fullt ut stödja Turkiet mot hot mot dess nationella säkerhet. Detta inkluderar ytterligare ändringar av deras lagstiftning, att bekämpa PKK-aktiviteter och att ingå ett avtal med Turkiet om utlämningar.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga