Utrikes #31/2022

Skollunch­satsning återupptas efter nedstängningar

FN:s jordbruksprogram, FAO, uppger att närmare 85 miljoner skolbarn i Latinamerika och Karibien tidigare erbjöds mat i skolan – och att denna måltid var dagens viktigaste för närmare 10 miljoner av dessa barn. Foto: Nyhetsbyrån IPS

Coronapandemin slog inte bara hårt mot inlärningen för många barn i Centralamerika – när skolorna stängde försvann också de skolbespisningar som är viktiga för många elever. Nu har dock programmen med skolluncher börjat komma i gång igen.

I den lilla förskolan El Zaite i staden Zaragoza i södra El Salvador håller eleverna på att odla gurkor och andra grönsaker i sin lilla trädgård. Det är ett tydligt tecken på att landet till sist är på väg att återgå till det normala efter de långa nedstängningar som orsakades av covid-19.

Även om pandemin inte är över har de flesta skolor i Centralamerika öppnat igen – och samtidigt har de grönsaksodlingar som bedrivs på många av skolorna åter börjat gro.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp