Inrikes #28/2022

Visselblåsare på a-kassa uppsagd

Visselblåsaren, som arbetat som handläggare på a-kassan, sades upp på grund av arbetsbrist i februari och arbetade sin sista dag i mars. Foto: Skärmavbild Grafik: Arbetaren

Arbetaren avslöjade att kassaföreståndaren för Journalisternas a-kassa har stängts av efter anklagelser om förskingring, något som senare ledde till avsked. Men samtidigt som a-kassans styrelse agerade mot chefen vidtogs även åtgärder mot handläggaren som avslöjade honom. Nu är visselblåsaren bunden av ett sekretessavtal som styrelseordföranden både hänvisar till, men också förnekar.

I december förra året kunde Arbetaren avslöja att kassaföreståndaren på Journalisternas a-kassa, den högst ansvariga chefen, stängts av. Anledningen var att han misstänktes ha använt kassans pengar för privata utlägg.

Trots a-kassans styrelseordförandes, Tomas Backlund, försiktiga uttalande i Arbetaren tycks styrelsen ha agerat handfast på uppgifterna. Men tidningen Journalisten avslöjar nu att det inte bara var mot den fuskande chefen som styrelsen tog i med hårdhandskarna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan