Bok #25/2022

En man utan botten

Domenico Starnone har författat boken Bekännelser, berättad utifrån jaget Pietro och hur han kämpar med sin hemlighet, anförtrodd en kvinna som han nästan betraktar som en passionerad demon medan åren går. Foto: Bazar förlag

Bekännelser är en roman om egenkärlek och livslögner, men också om att försöka leva sitt liv som en god människa. 

Pietro är ung, snygg och levnadsglad lärare i litteratur på en gymnasieskola. Han är omtyckt och flickorna i klassen kråmar sig inför honom, men han håller sig i skinnet eftersom han också är seriös och engagerad i sin roll som pedagog. Kort efter skolavslutningen låter han sig förföras av den dynamiska avgångseleven Teresa och under några år lever de i ett stormigt förhållande, med mycket otrohet och smärta, dömt att gå under.

En dag föreslår hon, lite på skämt och lite på allvar, att de båda ska berätta sitt mest skamliga minne för varandra som en slags hållhake med idén att det ska styra upp relationen. Utan att tänka igenom det hela ordentligt delar de sina värsta respektive ”brott” som de inte tidigare berättat för en enda människa. Kort därefter skiljs de ändå åt, men den skamliga hemligheten utgör ett outplånligt band mellan dem.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga