Inrikes #15/2022

Hård kritik mot MP efter kontroversiell utförsäljning

IES Gubbängen
Den skandalomsusade skolkoncernen IES får nu köpa de kommunala fastigheter de tidigare hyrt av Stockholms stad, något som orsakar både oro och ilska hos oppositionen. Foto: Marko Säävälä/TT

Nu är det klart. Sent i måndagskväll röstade Stockholms stads blågröna majoritet, där bland annat Miljöpartiet ingår, för en försäljning av två kommunala skolfastigheter. Bland annat såldes Gubbängens gamla gymnasium till den hårt kritiserade och skandalomsusade Internationella engelska skolan, IES. Något som lett till hård kritik från flera håll.

Beslutet att sälja de kommunala skolfastigheterna i förorterna Tensta och Gubbängen har skapat både oro och ilska hos oppositionen. Inte minst med tanke på att Miljöpartiet varit en av de drivande krafterna bakom utförsäljningen. Under måndagskvällen hölls därför en manifestation av bland annat Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ utanför stadshuset där den infekterade frågan avgjordes.

– Det är en ideologisk utförsäljning. De i majoriteten vill inte att det offentliga ska äga fastigheter, sade det socialdemokratiska oppositionsborgarrådet Karin Wanngård i ett uttalande.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga