Utrikes #7/2022

Oro bland kurderna efter helgens blodiga IS-attacker

Kurdiska soldater samlas runt en tillfångatagen IS-krigare under helgens blodiga strider i norra Syrien. Foto: AP/TT

Den blodiga IS-offensiven i norra Syrien fortsätter. Under helgen har ett trettiotal kurder dödats i striderna och nu riktar det kurdiska självstyrets Sverigerepresentant Shiyar Ali hård kritik mot västvärlden för bristen på hjälp.

Det var i slutet på förra veckan som terrorsekten IS gick till attack mot Gweiranfängelset i det kurdkontrollerade norra Syrien. I fängelset sitter fler än 3000 jihadister, många av dem utländska IS-krigare vars länder inte velat ta tillbaka dem.

Enligt Shiyar Ali, som är det kurdiska självstyrets representant i Sverige och som följer utvecklingen i området noga, tillhör fångarna några av de farligaste krigarna som IS någonsin haft och han är nu djupt besviken på västvärlden som inte skickat någon hjälp i försvaret mot terrorsekten och som inte heller velat ta hem de fängslade terroristerna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan