Film #85/2021

Rolig och ömsint om oönskat mammaskap

Rakel i dilemma, i filmen Ninjababy. Foto: Motlys

Serietecknaren Rakels knaggliga vandring till att kanske tvingas bli mamma, i filmen Ninjababy, illustreras av en tecknad, gnällig, maskerad babyninja. Inte ett jättelyckat grepp i en i övrigt rolig och realistisk film om ett säkert inte ovanligt dilemma.

Rakel är serietecknare och pluggar grafisk design. Hon är 23 år gammal och inte direkt vad man kallar vuxen; festar en hel del, vilket betyder småknarkande, frekvent supande och sex med lösa förbindelser. När hon upptäcker att hon är gravid i långt gånget skede som inte medger abort finns en viss oro över hur fostret mår därinne – Ninjababyn som gömt sig så bra för att komma till världen. Enligt gynekologen finns ingen återvändo, men Rakel vill inte bli mamma. Frågan är då hur hon ska göra med barnet som beräknas födas om några få månader.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet innehåller:

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar