Utrikes #83/2021

Striderna trappas upp i Tigray

Flyganfall mot Tigray
Bara i onsdags genomförde den etiopiska armén två blodiga flygattacker mot Tigray där flera civilpersoner skadades svårt. Foto: AP/TT

De blodiga striderna i Etiopien trappas upp. Under onsdagen genomförde regeringsarmén ytterligare två flyganfall mot mål i den krigshärjade Trigray-regionen och minst nio civila ska ha skadats.

Den infekterade konflikten mellan regeringsstyrkorna och rebellgruppen Tigreanska folkets befrielsefront, TPLF, har pågått i snart ett år. För drygt en vecka sedan inleddes en arméoffensiv i området och vapenvilan som slöts i somras bröts därmed. De senaste  dagarna har våldet eskalerat ytterligare med flera bombningar på bara några dagar.

Den etiopiska regeringen har enligt Svt bekräftat flyganfallen mot två städer i Tigray. Målet var, enligt talespersoner för regeringen, ett träningsläger för TPLF men minst nio civilpersoner, varav ett femårigt barn, ska ha skadats i flygattackerna och vårdas nu på ett sjukhus i regionen uppger Tigrai Television som styrs av rebellgruppen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga