Bok #67/2021

Spännande men rörigt i Winters värld

Åke Edwardson berättar om rysliga utkantsperspektiv i sina deckare. Nu aktuell med den fartfyllda Det trettonde fallet. Foto: Johan Palmborg

Kommissarie Winters trettonde fall är måhända hans sista men känslan av att trådarna knyts ihop infinner sig inte riktigt.

Vem har tid att läsa deckare? Ja under semestern kanske ändå att en thriller som man flyger rakt in i kan slinka ned. Åke Edwardsons senaste – och antytt sista – kriminalare om kommissarie Winter och hans Göteborgsteam läser man feberaktigt från första sidan till den sista på halvannan dag om man får vara i fred. Hur nära Erik Winter ligger författaren är svårt att spekulera om men han har liksom Edwardson själv utvecklat både utmattningssyndrom och tinnitus. 

Det trettonde fallet börjar med resan hem tillbaka till polisjobbet i Sverige från Spanien där fru och barn bor, kanske ska de kunna återförenas i det planerade huset vid stranden i Göteborg dit Winter tar sina dystra och regniga kvällspromenader. Ingenting är säkert förutom jobbet, där lik efter lik staplar upp sig i det egendomliga fallet som börjar med en kvinna som kör av vägen från flygplatsen framför näsan på Winter, och visar sig ha rötter flera år tillbaka i tiden.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga