Inrikes #67/2021

Kriminalvårdare åt rester – varnas

Bricka med mat
Cheferna upptäckte att kriminalvårdarna åt av maten när de kontrollerade övervakningsfilmerna från köket. Foto: Bertil Ericson/TT

Det är inte längre ok för nattpersonalen att äta av den mat som blivit över på landets fängelser. Det säger sig två kriminalvårdare inte ha varit medvetna om. Nu varnas de ändå av personalnämnden sedan de fastnat på övervakningskameror.

Kriminalvårdens personalnämnd varnar två anställda sedan de ertappats med att på nattpasset äta av de matrester som blivit över. Cheferna upptäckte de båda kriminalvårdarna när de kontrollerade övervakningsfilmerna från köket. De anställda medger båda att de tagit av den överblivna maten, men uppger till nämnden att de trodde att det var tillåtet.

Personalnämnden konstaterar i sitt avgörande att det visserligen tidigare okej, men att personalen sedan några år är tvungna att betala för maten, skriver tidningen Publikt. Men huruvida de kände till det eller ej var inte avgörande för nämndens beslut.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp