Inrikes #67/2021

Intern kritik mot Vänsterpartiets klimatpolitik

Enligt tidningen Syre rör det sig om drygt 140 medlemmar runt om i hela landet som inte tycker att Vänsterpartiets ledning lyfter fram klimatfrågan tillräckligt. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Vänsterpartiets ledning får nu intern kritik för att de inte lyfter klimatfrågan tillräckligt. 140 medlemmar runt om i landet har i dagarna skrivit under ett upprop där de kräver att partiet tar på sig ”ledartröjan” i svensk klimatpolitik.

Enligt tidningen Syre rör det sig om drygt 140 medlemmar runt om i hela landet som inte tycker att Vänsterpartiets ledning lyfter fram klimatfrågan tillräckligt. De kräver bland annat att partiet ligger på mer för att få regeringen att skärpa Sveriges klimatmål. Dessutom hoppas medlemmarna som skrivit under uppropet att partiet ökar sin “positionering” i frågan medialt.

– Vi är ju många inom Vänsterpartiet som arbetar med miljö- och klimatfrågan. Och vi ser ju ett enormt behov av systemförändringar för att ta itu med de problem vi har. Det har varit väldigt tydligt bara nu i sommar med de översvämningar och skogsbränder vi sett i både Sverige och resten av världen, säger Vilmer Andersen som är vänsterpartistisk ledamot i regionfullmäktige i Skåne, till Arbetaren.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga