Inrikes #65/2021

Frilans Finans tecknar kollektivavtal

Jan Zetterström, ordförande för Säljarna, och Stephen Schad, vd för Frilans Finans
Jan Zetterström, ordförande för Säljarna, och Stephen Schad, vd för Frilans Finans Foto: Säljarnas Riksförbund, Frilans Finans

Diskussionerna om kollektivavtal för de så kallat egenanställda på Frilans Finans med Unionen gick i stöpet. Nu tecknar bolaget i stället avtal med Säljarnas Riksförbund. Men många frågor är fortfarande obesvarade kring innehåll och tillämpning, även för parterna själva.

Det blev inget avtal med Unionen. Nu tecknar Frilans Finans, ett faktureringsföretag för så kallat egenanställda, i stället avtal med doldisen Säljarnas Riksförbund. Parterna förklarar sig i ett gemensamt pressmeddelande mycket nöjda med avtalet.

– Frilans Finans drivs av ett starkt engagemang för ett ekonomiskt och socialt hållbart arbetsliv som möter den framtida arbetsmarknadens behov. Egenanställda är arbetstagare och ska därför vara en del av den svenska modellen. Detta blir verklighet genom kollektivavtalet med Säljarnas, säger Stephen Schad, vd för Frilans Finans i pressmeddelandet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga