Utrikes #47/2021

“Kampen mot hungern är fortfarande viktig för mig”

Under pandemin har organisationens 30-tal volontärer arbetat med att stötta drabbade familjer. Foto: IPS

Malleshwar Rao vet hur det är att gå hungrig. Han vara bara nio år gammal när han tvingades börja arbeta för att bidra till familjens försörjning. Numera driver han en egen organisation för att stötta de fattigaste i sin hemstad i södra Indien.

Malleshwar Rao är i dag 27 år och har ett välavlönat arbete i hemstaden Hyderabad. Som liten tvingades han redan som nioåring att börja arbeta som daglönare inom byggindustrin tillsammans med sina föräldrar. På byggena brukade han tilldelas enklare arbetsuppgifter av chefen, och den lilla lön han fick bidrog till att hans föräldrar skulle kunna ställa fram mat till honom och hans yngre bror.

– Det var ett hårt liv och det fanns aldrig tillräcklig med mat hemma. Jag brukade gå i skolan på morgonen och sedan gå och arbeta, för att sen gå hem och göra läxorna. Livet var så stressigt, jag hade sällan tid för lek, berättar Malleshwar Rao.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga