Inrikes #40/2021

Chili Masala-ärendet drar ut på tiden

Kollage Restaurang Chili Masala och Josef Vevari, ombudsman på HRF i Stockholm
Restaurangens eget stämpelkortssystem visar svart på vitt att Khalid hussein arbetat upp till 13 timmarsdagar, ibland flera veckor i streck utan vilodag Foto: Troy Enekvist, Jann Lipka

Khalid Hussein som jobbade upp till 13-timmarspass och flera veckor i streck utan full lön har rätt till ersättning. Men den fackliga processen drar ut på tiden. Ägaren anklagar nu Khalid Hussein för att ha fuskat med stämpelkorten. 

Arbetaren har kunnat visa hur restaurang Chili Masala i Solna bröt mot minst fem olika arbetsrättsliga lagar under Khalid Husseins anställning på restaurangen. Restaurangens eget stämpelkortssystem visar svart på vitt att han jobbat upp till 13 timmarsdagar, ibland flera veckor i streck utan vilodag. För arbetet fick han 90 kronor i timmen, den övertidsersättning och semesterersättning han hade rätt till såg han inte skymten av. Bevisningen borde undanröja alla tvivel, men på en och en halv månad har det fackliga ärendet inte ännu kommit till formell förhandling.  

– Arbetsgivaren har anlitat en advokat som ifrågasätter medlemmens krav, korten och tiderna bland annat. Det är ett pågående ärende och jag kan inte säga så mycket mer, säger Josef Végvári, ombudsman på Hotell- och Restaurangfackets stockholmsavdelning som driver fallet. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga