Inrikes #39/2021

Hot mot judar efter Israels bombningar av Gaza

En polisbil håller vakt utanör synagogan i Stockholm
Den ökade antisemitismen har blivit allt mer påtaglig i samband med den senaste veckans israeliska bombningar av Gaza. Här håller en polisbil vakt utanför synagogan i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT

De israeliska bombningarna av Gaza har lett till omfattande protester världen över. Och i vissa fall har det följts av antisemitism. Också i Sverige ökar hoten och trakasserierna mot landets judar i samband med att konflikten mellan Israel och Palestina trappas upp.

Precis som i resten av världen påverkas också den judiska minoriteten i Sverige av händelseutvecklingen i Gaza. Allt från grova antisemitiska slagord i vissa propalestinska demonstrationer till trakasserier av judiska skolbarn i samband med den senaste veckans intensifierade bombningar.

Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA, har i dagarna sammanställt flera händelser runt om i Europa där judar trakasserats och utsatts för hot i och med att allt hårdare kritik riktats mot den israeliska regeringens agerande i Gaza.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga