Inrikes #27/2021

FARR:s ungdomstipendium till Reza Rahimi

Reza Rahimi
Reza Rahimi tilldelas FARR:s ungdomstipendium 2021 till minne av Carl Lundevi. Foto: Jenjila Franzén.

Hallå där Reza Rahimi som tilldelats Flyktinggruppernas Riksråds, FARR:s, ungdomsstipendium på 5000 kronor för sitt stöd till landets asylsökande och för sin hjälp med att få deras röster att höras.

Grattis. Kan du berätta vad det är du gjort för att få stipendiet?

– Tack så jättemycket. Jag har fått den här utmärkelsen och stipendiet för att FARR tycker att jag är en skrivande människa som engagerat mig i de asylsökande barnfamiljerna från Afghanistan. Under den stora sittstrejken som pågick här i Stockholm 2019 började jag lyssna på berättelserna från de barn och mammor som satt där för att protestera. Sedan började jag dela berättelserna på facebook och i andra sociala medier. Många barn som satt där var födda i Sverige men hotades ändå av utvisning och levde i någon slags limbo. Deras situation är väldigt svår och många är traumatiserade.

Kan du berätta mer om dig själv och varför du valt att engagera dig i det här?

– Jag kan tyvärr inte gå in så mycket på min egen situation men jag är 21 år gammal och har bott i Stockholm de senaste fem åren sedan jag kom som ensamkommande hit från Afghanistan. Redan när jag kom hit började jag att skriva om mina känslor, om att sakna sin familj och sitt hemland. Sedan började jag engagera mig i asylrättsfrågor och försökte hjälpa andra i samma situation som jag.

Vad betyder det för dig att du fått det här stipendiet?

– Det gjorde mig verkligen jätteglad för jag har alltid levt lite i mitt eget hörn och skrivit saker som jag sedan delat i sociala medier.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984