Inrikes #10/2021

Folkets Husby fortsätter trots stoppade bidrag

Folkets Husby i nordvästra Stockholm tänker fortsätta med sin verksamhet trots att det borgerliga styret i stadsdelsnämnden nu avslutar samarbetet med den populära mötesplatsen. Foto: Julia Lindblom

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista i norra Stockholm har beslutat att avsluta samarbetet med det populära Folkets Husby där omkring 50 medlemsföreningar samlas. Beslutet innebär att inga bidrag kommer att betalas ut från och med nästa år, men från Folkets Husby säger man att verksamheten kommer att fortsätta som vanligt.

Det medborgardrivna huset i Stockholmsförorten Husby drivs sedan snart fem år tillbaka av ideella krafter och samlar 54 medlemsföreningar med fokus på kultur, folkbildning och lokaldemokrati. Mötesplatsen spelar en viktig roll för många av de boende i området som ofta pekas ut som ett av Sveriges mest utsatta.

Nu har det borgerliga styret i stadsdelsnämnden bestämt sig för att sluta betala ut bidrag till huset från och med nästa år. Nämndens ordförande, moderaten Ole-Jörgen Persson, säger till webbtidningen Nyhetsbyrån Järva att avtalet nått “vägs ände” och att de nu vill ge Folkets Husby tid att ställa om sin verksamhet och se över sina intäktsmöjligheter.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga