Film #96/2020

Hjälplös under mansrollen

Far och son i spänd manlig gemenskap, i Falling. Foto: Nordisk film

Skådespelaren Viggo Mortensen kan man lita på – han är en kassako som tar rollerna på allvar, vare sig det är en fantasyfigur i Sagan om ringen, en mördare i en Ett perfekt mord, Sigmund Freud själv i A dangerous method eller en italiensk arbetare som släpper sin rasistiska världsbild under en turné med en […]

Skådespelaren Viggo Mortensen kan man lita på – han är en kassako som tar rollerna på allvar, vare sig det är en fantasyfigur i Sagan om ringen, en mördare i en Ett perfekt mord, Sigmund Freud själv i A dangerous method eller en italiensk arbetare som släpper sin rasistiska världsbild under en turné med en svart musiker i amerikanska södern under 1960-talet, i Green Book (finns att se på Netflix).

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga