Film #96/2020

Hjälplös under mansrollen

Foto: Nordisk film

Skådespelaren Viggo Mortensen kan man lita på – han är en kassako som tar rollerna på allvar, vare sig det är en fantasyfigur i Sagan om ringen, en mördare i en Ett perfekt mord, Sigmund Freud själv i A dangerous method eller en italiensk arbetare som släpper sin rasistiska världsbild under en turné med en […]

Skådespelaren Viggo Mortensen kan man lita på – han är en kassako som tar rollerna på allvar, vare sig det är en fantasyfigur i Sagan om ringen, en mördare i en Ett perfekt mord, Sigmund Freud själv i A dangerous method eller en italiensk arbetare som släpper sin rasistiska världsbild under en turné med en svart musiker i amerikanska södern under 1960-talet, i Green Book (finns att se på Netflix).

Allt laddar han med sin seriösa spelstil. I sin regidebut Falling spelar han själv huvudrollen som John, en känslig och vänlig man som lever i Kalifornien med sin make och dotter. Filmen rör sig under ett par veckor då John tillsammans med sin far Willis, en reaktionär gammal man låst i en oförsonligt brutal mansroll, ska se på hus på västkusten där sonen kan hålla ett öga på Willis som till råga på allt visar tecken på en begynnande demens.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984