Utrikes #83/2020

De fattiga blir snabbt fler – medan de rikaste blir allt rikare

Världsbanken varnar för att ytterligare 115 miljoner människor under året kommer att drabbas av extrem fattigdom i spåren av coronakrisen. Detta samtidigt som världens rikaste blir allt rikare Foto: Neeta Lal/IPS

I lördags uppmärksammades FN:s internationella dag för utrotning av fattigdom. Samtidigt visar nya rapporter att antalet personer som tvingas leva i extrem fattigdom nu ökar snabbt – medan de förmögenheter som innehas av världens rikaste når nya rekordnivåer.

Antalet personer som faller ned i extrem fattigdom ökar för första gången på över 20 års tid, och utvecklingen går snabbt i coronapandemins spår. FN:s generalsekreterare António Guterres varnar för att pandemins konsekvenser i första hand drabbar världens mest sårbara grupper – de redan fattiga, kvinnor och barn, personer med funktionsnedsättning och andra marginaliserade grupper.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga