Inrikes #73/2020

Elektrikerna och Unionen talar inte med varandra

Bildmontage där Unionens logga syns bakom ett staket med en strejkskylt från Elektrikerna framför.
Bakgrunden till konflikten är att larmföretaget Hometec Security valt att teckna ett tjänstemannaavtal för anställda som Elektrikerförbundet menar är arbetare. Foto: Jonas Eriksson, Unionen Montage: Arbetaren

Arbetsköparna i Säkerhetsföretagen lägger Hometec Security-konfliktens lösning i knät på facken. Unionen säger sig redo att sätta sig ned med Elektrikerna för att diskutera vem som ska organisera Larmteknikerna, men Elektrikerna säger nej. ”Vi kan diskutera efter att vi har avtal”, är Elektrikernas besked.

Det möte mellan Unionen och Elektrikerförbundet, SEF, för att diskutera facken emellan om situationen med den pågående avtalsstriden på Hometec Security Gbg i Göteborg blev inte av. Mötet påkallades av Elektrikerna, men i sista stund ändrade de sig. 

– Vi vill ha ett kollektivavtal på plats. De får hjälpa till att fixa det. Sedan kan vi snacka, säger Mikael Benthin, ombudsman på SEF med ansvar för Larm- och säkerhetsavtalet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga