Inrikes #70/2020

Snårig larmkonflikt om kollektivavtal fördjupas

Bakgrunden till konflikten är att larmföretaget Hometec Security valt att teckna ett tjänstemannaavtal för anställda som Elektrikerförbundet menar är arbetare. Foto: Jonas Eriksson

Elektrikerna har inlett en process om föreningsrättskränkning mot larmföretaget Hometec Security i Göteborg, samtidigt som blockaden går in på sjunde dagen. Detta efter anklagelser om att företaget försökt få medlemmarna att lämna eller byta fack. Samtidigt anklagar facket Unionen för att gå företagets ärende och delta i avtalsshopping.

På onsdagen gick konflikten larmföretaget Hometec Security, franchisetagare åt Verisure, i Göteborg in på sin sjunde dag. Elektrikerförbundet, SEF, som sedan i våras krävt kollektivavtal för sina medlemmar har nu också kallat till förhandling om föreningsrättskränkning efter medlemsuppgifter om att företaget försökt pressa medlemmar att lämna facket eller byta till Unionen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga