Litteratur #37/2020

Spår av migrationens kaos

Liset och Marta förbereder sig på att gå ombord på en båt i gryningen för att ta sig närmare gränsen mot Panama. Foto: Lisette Poole

Den kubansk-amerikanska bildjournalisten Lisette Pooles debutbok La paloma y la ley (Duvan och lagen – är berättelsen om två kvinnors komplicerade väg från Kuba till ett nytt liv i USA.Trots att relationerna med USA värmdes upp under president Obama, och att ekonomin fick betydande tillskott genom ökad turism, ökade klyftorna och majoriteten kämpade fortsatt för […]

Den kubansk-amerikanska bildjournalisten Lisette Pooles debutbok La paloma y la ley (Duvan och lagen – är berättelsen om två kvinnors komplicerade väg från Kuba till ett nytt liv i USA.
Trots att relationerna med USA värmdes upp under president Obama, och att ekonomin fick betydande tillskott genom ökad turism, ökade klyftorna och majoriteten kämpade fortsatt för att klara sig. ”Ley” i titeln anspelar på den lag som i folkmun kallas ”wet foot, dry foot” och var en nytolkning av 1966 års Cuban Adjustment Act som gav kubaner som nådde USA:s mark en snabb laglig väg till ett liv i landet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga