Utrikes #37/2020

Byggnadsarbetarna kan inte stanna hemma

Pakistanska migrantarbetare på ett bygge i Dubai. Foto: S. Irfan Ahmed/IPS

En daglig pendling på två och en halv timme i vardera riktningen tar ut sin rätt, men för Özkan, en byggnadsarbetare i Istanbul, är det värsta av den långa resan rädslan för vad som kommer hända efter att han kommer hem.

– Förhållandena på vår arbetsplats är bedrövliga och jag känner mig nedbruten av oro för att jag ska smitta andra, framför allt min fru och åttaårige son. Vi har ingen möjlighet att desinficera oss på arbetsplatsen så när jag kommer hem går jag direkt till badrummet för att ta en dusch. Jag kan inte hälsa på min son utan måste hålla avstånd, säger han.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga