Utställning #22/2020

Saknade pusselbitar

Att ta bussen eller båten ut till Björn ”Baby-Björn” Jacobsons konsthall Artipelag på Värmdö utanför Stockholm är ett evenemang som kräver ekonomi eller planering. När Bo Nilsson, museichef på Arkipelag, presenterar utställningen Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen tycker jag mig höra att han famlar lite nervöst efter orden. Och med all […]

Att ta bussen eller båten ut till Björn ”Baby-Björn” Jacobsons konsthall Artipelag på Värmdö utanför Stockholm är ett evenemang som kräver ekonomi eller planering. När Bo Nilsson, museichef på Arkipelag, presenterar utställningen Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen tycker jag mig höra att han famlar lite nervöst efter orden. Och med all rätt – hur man än gör lär det finns grepp att kritisera eftersom själva bakgrunden är så vriden. Att presentera ett sekels konst men begränsa det till ett enda kön är en egendomlighet, lika bisarrt nu som under de 100 år man vill berätta om.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga