Film #4/2020

När bostaden blir en vara

Leilani Farha pratar med boende i Barcelona, Spanien, i Fredrik Gerttens film Push. Foto: Janice d’Avila

Missa inte Fredrik Gerttens dokumentära samtidsthriller Push från i höstas, som nu visas på SVT Play. Filmen beskriver effekterna av hur bostäder blivit varor och investeringar på en marknad där mindre bemedlade hyresgäster inte har att göra. Gertten berättar om en global trend och den svenska situationen är alarmerande nära den vi sett i de […]

Missa inte Fredrik Gerttens dokumentära samtidsthriller Push från i höstas, som nu visas på SVT Play. Filmen beskriver effekterna av hur bostäder blivit varor och investeringar på en marknad där mindre bemedlade hyresgäster inte har att göra. Gertten berättar om en global trend och den svenska situationen är alarmerande nära den vi sett i de stora städerna i Europa och USA där de fattiga hänvisas till tillfälliga, otrygga boenden när hyresboendena blir alltmer sällsynta och även staten har svårt att stå emot fulla satsningar i en cynisk fastighetscirkus som lämnar medborgarna vid sidan av vägen.

[FILM] Push
Svt Play fram till den 14 juli 2020

Vid biopremiären i september skrev Arbetaren bland annat: ”Det är ett skrämmande globalt panorama som Gertten förevisar, men det finns motstånd. Politiker i andra städer som Barcelona, Berlin och London går nu samman i ett globalt nätverk för att köpa tillbaka fastigheter till allmännyttig förvaltning.”

Läs recensionen och se filmen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga