Inrikes #75/2019

Muf vill se matcheckar i stället för socialbidrag

– Det är dit stödet ska gå, inte till lyxkonsumtion, säger MUF-ordföranden Benjamin Dousa i ett uttalande. Foto: Björn Lindgren/TT

Matcheckar i stället för försörjningsstöd. Åtminstone om Moderata ungdomsförbundet får som de vill. Inför partistämman om några veckor har flera förslag lagts för att strama åt reglerna kring bidrag för fattiga.

Moderata ungdomsförbundet kräver nu att försörjningsstödet, det som tidigare hette socialbidrag, ska ersättas med kuponger som går att växla in mot mat och kläder.

– Det är dit stödet ska gå, inte till lyxkonsumtion, säger MUF-ordföranden Benjamin Dousa i ett uttalande.

Ungdomsförbundet hoppas få gehör för sin idé på den kommande partistämman i Västerås och redan har flera toppnamn i Moderaterna anslutit sig till den hårdare linjen.

Enligt Aftonbladet stödjer både den tidigare justitieministern Beatrice Ask och partistyrelseledamoten Christian Gustavsson förslaget. Benjamin Dousa säger också till tidningen att Muf har ett starkt stöd för idén bland moderater ute i landet.

Moderaterna har de senaste åren blivit allt mer restriktiva i sin syn på bidrag. Trots detta vill alltså ungdomsförbundet gå ännu längre.

– Jag tror det kommer att bli väldigt tufft för partiledningen att hålla emot vår mer restriktiva bidragspolitik, säger Benjamin Dousa till Aftonbladet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga