Kultur #52/2019

Spökvandring bland änglamakerskor

Om Hilda Nilsson, änglamakerskan i cell 5 i Citadellet, handlar en av berättelserna i Landskronas kommuns sommarlovsaktivitet för unga. En rad specialskrivna lokala spökhistorier med historisk bakgrund berättar bland annat ”Om Bror som bara vill ta sig hem till Fiskargränden”, huvudlösa och andra vålnader i vallgraven, hyresgäster som säger upp lägenheter efter bara en vecka […]

Om Hilda Nilsson, änglamakerskan i cell 5 i Citadellet, handlar en av berättelserna i Landskronas kommuns sommarlovsaktivitet för unga. En rad specialskrivna lokala spökhistorier med historisk bakgrund berättar bland annat ”Om Bror som bara vill ta sig hem till Fiskargränden”, huvudlösa och andra vålnader i vallgraven, hyresgäster som säger upp lägenheter efter bara en vecka i Landskronas spökhus på Östergatan, samt om de instängda i Borstahusen 1853.

Det är efter research av stadens lokala historia som historikern och podcastaren Linda Segtnan, specialist på myter och föreställningar om det övernaturliga, skrivit berättelserna. Från juli månad kan man ladda ner gratisappen Storyspot och följa spökhistorierna, som samtidigt ger en inblick i livet förr.

Det går bra att lyssna hemma eller utforska platserna där historierna utspelas utomhus, vilka också är tillgängliga för personer med nedsatt hörsel- eller rörelseförmåga. Vuxna kan så klart också ta del av aktiviteten. Kolla din kommun, även andra platser i landet erbjuder lokala spökvandringar i sommar.

 

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga