I dag hålls val i Indonesien. 187 miljoner väljare ska därmed rösta i ett val som innefattar mer än bara landets president. Sittande presidenten Joko Widodo anses liberal i jämförelse med många av övriga kandidater. Många av väljarna är unga.
Valet i Indonesien, världens befolkningsmässigt största muslimska land, beskrivs ofta som komplicerat. På en enda dag ska omkring 187 miljoner människor rösta om både president, parlamentsledamöter och lokala företrädare.
En stor andel väljarna är unga, över 40 procent tillhör åldersgruppen 17-34 år. Något som påverkat valkampanjerna och satt agendan för en lång rad frågor.
Sittande presidenten Joko Widodo beskrivs ofta som liberal i jämförelse med många av de andra kandidaterna som ställer upp. Han har suttit på makten sedan juli 2014 och är den första statschefen i landet som inte har en bakgrund i de traditionella partierna eller inom militären.
Valet förespås bli en rysare mellan främst Joko Widodo och den mer konservativa utmanaren Prabowo Subianto.
Prabowo Subianto är en tidigare militärtopp och har anklagats för bland annat brott mot mänskliga rättigheter i Östtimor på 1970-talet. Han har dessutom varit gift med den tidigare diktatorn Mohamed Suhartos dotter och väntas, om han vinner, leda landet i en mer auktoritär riktning.
Politiska bedömare menar därför att presidentvalet står mellan utökad demokrati eller en tillbakagång mot åren av diktatur.
Joko Widodo har anklagats av sina politiska fiender för att vara allt för sekulär. Han har därför lanserat Ma’ruf Amin, tidigare ordförande i Indonesiens råd för lärda muslimer, som sin vicepresident i ett försök att locka över de mer troende på sin sida.
Presidenten som ofta kallas Jokowi har under de senaste fem åren genomfört flera omfattande reformer för att utveckla bland annat skolan och sjukvården i landet. Det är något som gjort honom populär hos en stor del av befolkningen. Samtidigt hävdar kritiker att Jokowi misslyckats med att få ner arbetslösheten i landet, i dag ligger den på omkring fem procent.