Försämrade villkor med anställningsstöd

Företag i restaurangbranschen använder bidragsanställda som ett sätt att sänka lönekostnaderna. Den slutsatsen drar två arbetsmarknadsforskare vid Lunds universitet i en ny studie. Anställningsbidragen till arbetsköpare i branschen har fyrdubblats på tio år.

Inrikes
Ny forskning visar att anställningsstöd från Arbetsförmedlingen även används för att sänka lönekostnader i hotell- och restaurangbranschen. Bild på Arbetsförmedlingens logotype som är ny för i år.
Foto: MARKO SÄÄVÄLÄ/ TT

Prenumerera

Detta material är låst. Påbörja en prenumeration eller logga in för att läsa hela artikeln.

Vill du ha autogiro fyller du dina uppgifter här.

588 kr

Arbetarhistoria & Arbetaren Helår (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar. Dessutom får du Arbetarhistoria som utkommer med fyra nummer/år.

588 kr

Helår (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

294 kr

Halvår (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

147 kr

Tre månader (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

49 kr

En månad (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

10 kr

24 timmar

Denna prenumeration gäller i 24 timmar och ger dig tillgång till allt låst innehåll på Arbetaren.se.

*Månadsmagasinet samlar längre samhällsreportage, essäer och intervjuer som publicerats i webbtidningen i ett tryckt magasin. Det kommer inte att finnas tillgängligt i handeln. Endast prenumeranter på tidningen Arbetaren kommer att få detta magasin.