Försämrade villkor med anställningsstöd

Företag i restaurangbranschen använder bidragsanställda som ett sätt att sänka lönekostnaderna. Den slutsatsen drar två arbetsmarknadsforskare vid Lunds universitet i en ny studie. Anställningsbidragen till arbetsköpare i branschen har fyrdubblats på tio år.

Inrikes
Ny forskning visar att anställningsstöd från Arbetsförmedlingen även används för att sänka lönekostnader i hotell- och restaurangbranschen. Bild på Arbetsförmedlingens logotype som är ny för i år.
Foto: MARKO SÄÄVÄLÄ/ TT

Prenumerera

Detta material är låst. Påbörja en prenumeration eller logga in för att läsa hela artikeln.

Vill du ha autogiro fyller du dina uppgifter här.

588 kr

Helår (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

294 kr

Halvår (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

49 kr

En månad (tillsvidare)

Tillgång till webbtidningen (2 gånger/vecka) + månadsmagasin* på papper med utvalda reportage och artiklar.

10 kr

24 timmar

Denna prenumeration gäller i 24 timmar och ger dig tillgång till allt låst innehåll på Arbetaren.se.

*Månadsmagasinet samlar längre samhällsreportage, essäer och intervjuer som publicerats i webbtidningen i ett tryckt magasin. Det kommer inte att finnas tillgängligt i handeln. Endast prenumeranter på tidningen Arbetaren kommer att få detta magasin.