Utrikes #54/2018

Dödssiffrorna stiger efter terrordådet i Pakistan

Fredagens blodiga terrorattentat skedde i staden Mastung i den pakistanska provinsen Balochistan. Foto: Google Maps

Terrordådet i Pakistan i fredags, som redan betecknas som det näst blodigaste i landets historia, fortsätter att skörda offer. Islamiska staten, IS, har tagit på sig skulden för attentatet.

Minst 149 människor dödades och 186 skadades i självmordsattentatet i staden Mastung i Balochistanprovinsen i Pakistan i fredags. Det uppger Qaim Lashari, polischef i Baluchistan. Terrordådet är därmed det näst blodigaste i Pakistans historia.

Den 25 juli hålls val i Pakistan och fredagens attentat riktade sig mot en av kandidaterna i provinsen, Nawabzada Siraj Raisani från Baluchistans awamiparti. Raisani var också en av dem som dödades.

Tillståndet för många av de skadade i attentatet uppges fortfarande vara livshotande.

Den politiska situationen i Pakistan är sedan innan mycket instabil och flera våldsamma dåd har förekommit även inför årets val. Fredagens attentat skedde samma dag som Pakistans tidigare premiärminister Nawaz Sharif greps vid sin återkomst till landet för att ställas till svars för korruptionsanklagelser som kan ge upp till tio års fängelse.

Terrororganisationen Islamiska staten, IS, har tagit på sig skulden för fredagens attentat, men det är i skrivande stund inte fastställt om organisationen ligger bakom attacken.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga