Scen #20/2018

Magiskt för alla tider

En stor liten magisk föreställning för alla bjuder Orionteatern in till. Foto: Jonas Jörneberg

[TEATER] Monster och Gudar Regi: Sally Palmquist Procopé Orionteatern, Stockholm Oftare än man tror uppstår referenser till den grekiska gudavärlden, de kommer igen i välkända sagor och många barn känner till berättelser och karaktärer. De lever för att de berättar något om människan som är relevant även i dag. Man vill bli älskad, i brist på […]

[TEATER] Monster och Gudar
Regi: Sally Palmquist Procopé
Orionteatern, Stockholm

Oftare än man tror uppstår referenser till den grekiska gudavärlden, de kommer igen i välkända sagor och många barn känner till berättelser och karaktärer. De lever för att de berättar något om människan som är relevant även i dag. Man vill bli älskad, i brist på det hatad, för att komprimera författaren Hjalmar Söderbergs livsfilosofi.

Orionteaterns föreställning riktar sig till barn och är kraftigt stiliserad, men inte mindre berörande. Endast fyra skådespelare lyckas gestalta en hel värld av filosofiska dilemman, som framför allt rör sig kring platsen i gänget.

Det är lekfullt och ibland nästan otäckt.

Här finns den eviga längtan efter en frånvarande och därför gudalikt upphöjde fader, här finns den smärtsamma insikten att inget guld i världen inte kan ersätta kärleken, och här finns fantasin som kan lyfta den torftigaste dag. Det är lekfullt och ibland nästan otäckt.

En liten föreställning (bara en timme lång) med magisk scenografi som ger både barn och vuxna mycket att prata om efteråt.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga