Inrikes #76/2017

Två dödsolyckor i Norrbotten samma dag

Polisen utreder nu de båda arbetsplatsolyckor med dödlig utgång som skedde i Norrbotten i tisdags. Foto: Johan Nilsson/TT

Två arbetare omkom i arbetet i tisdags och en fick livshotande skador vid två olika arbetsplatsolyckor. Båda händelserna, som skedde i Norrbotten, utreds nu av polis och åklagare.

Det var strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen som en chaufför som arbetade med att lasta väggmoduler från lastbilens flak vid en byggarbetsplats i centrala Luleå omkom. Enligt tidningen Norran ska mannen fått två av de tunga väggblocken över sig och klämts fast.

Arbetskamrater på plats ska dock lyckats fått loss mannen och ambulans larmades genast till platsen och mannen fördes till sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda, och enligt polisen avled han av sina skador vid 14.30 samma eftermiddag.

Polisen är fortfarande förtegen om händelsen och genomförde under tisdagen förhör med personer som befann sig i närheten av olyckan.

Senare samma dag störtade en helikopter, i närheten av Älvsbyn, tillhörande en underentreprenör till Vattenfall. En av piloterna dog i kraschen och den andra fick livshotande skador. Även denna händelse utreds nu av polis.

Hittills i år har 39 personer omkommit efter arbetsplatsolyckor runt om i Sverige. Förra året dog sammanlagt 42 personer av arbetsplatsolyckor, enligt Arbetsmiljöverkets statistik.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga