SD-politikern köpte även nazistlitteratur

Tommy Nilsson, SD-kommunfullmäktigeledamot i Vellinge, köpte även nazistliteratur av vit makt-butiken Midgård. Efter Arbetarens artikel har nya uppgifter framkommit som visar att politikern ljög för tidningen.

Inrikes
Det visar sig att Tommy Nilsson, SD, tvärtemot vad han hävdade i Arbetaren härom veckan, gjorde sitt senaste inköp i vit makt-buriken Midgård i mitten av augusti.

För två veckor sedan skrev Arbetaren om att SD-politikern Tommy Nilsson i Vellinge är en av kunderna hos den nätbaserade vit makt-butiken Midgård.

Sedan dess har nya uppgifter tillkommit, vilka publicerades i tidningen Dagens ETC. De visar att Tommy Nilsson, tvärtemot vad han hävdade i Arbetaren, gjorde sitt senaste inköp i mitten av augusti. Då köpte han flera böcker, av bland annat förintelseförnekaren Richard Verrall och boken ”Hell Seger” av Nordiska motståndsrörelsens tidigare chefsideolog Magnus Söderman, samt Mein Kampf.

Till Arbetaren sade Tommy Nilsson så här för två veckor sedan om sina inköp.

– Det är inget jag skulle göra. Om jag gjort det måste det vara mycket länge sedan i så fall.

Arbetarens dåvarande uppgifter kom från Midgårds läckta kundregister, men slutade i början av 2017. Men enligt de nya uppgifter, som även Arbetaren nu tagit del av, handlade han i e-butiken så sent som i augusti i år, det vill säga en månad innan han pratade med Arbetaren. Inköpet sammanfallet också med hans valkampanj i kyrkovalet.

Det är inget jag skulle göra. Om jag gjort det måste det vara mycket länge sedan i så fall.
Tommy Nilsson, SD, i samband med Arbetarens tidigare avslöjande

SD-politikerns senaste inköp innehöll förutom tidigare nämnda böcker även en vit makt-musiksamling och en skiva från nazistmusikgruppen Pluton Svea. Sammanlagt har han handlat av Midgård för 2 204 kronor. Arbetaren frågade honom om hur han såg på att som politiker stödja rörelsen.

– Hur ska jag ta reda på vad alla butiker stödjer och gör? Jag tänker inte så mycket om det. Men i dag hade jag inte gjort det, sade Tommy Nilsson för två veckor sedan.

Han förklarade sedan att han i dag är mer informerad om nazism än han var 2013. Arbetaren vill förstås fråga honom om hans uttalanden och om hans kännedom om nazism kommit efter att han beställt litteraturen för drygt en månad sedan, men när tidningens reporter ringer honom trycker han nu bort samtalen.