Inrikes #68/2017

Arbetare dog i container – utredning nedlagd

Vaktmästaren rapporterades försvunnen från sin arbetsplats i april och spår på platsen ledde polisen fram till containern på Varbergs sjukhus några dagar senare. Nu läggs brottsutredningen ned. Foto: ”Wolfgangus Mozart”/Wikimedia Commons

Utredningen om den tragiska dödsolyckan på sjukhuset i Varberg, där en vaktmästare omkommit i en container, läggs ned. Det beslutade åklagaren Bo Lindgren i tisdags.

Som Arbetaren tidigare rapporterat avled en vaktmästare på Varbergs sjukhus sedan han av allt att döma ramlat ned i en container som pressar ihop avfall. Vaktmästaren rapporterades försvunnen från sin arbetsplats i april och spår på platsen ledde polisen fram till containern några dagar senare.

Arbetsmiljöverket förbjöd efter tragedin Varbergs sjukhus från att använda den typ av komprimator som användes i containern och en utredning om arbetsmiljöbrott påbörjades. Nu läggs dock utredningen ned.

– Den utredning jag har handlagt har jag avslutat i dag, för jag bedömer att det inte finns anledning att anta att det finns något brott, säger åklagare Bo Lindgren till Sveriges Radio.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga