Inrikes #37/2017

Åtal planeras mot nazister i Göteborg

I juni väcks troligen åtal mot de tre nazister som misstänks för bombdåden mot ett flyktingboende och Syndikalistiskt Forums lokaler i Göteborg. Två av de tre misstänka männen sitter fortfarande häktade i väntan på rättegång.

De tre nazisterna ska enligt Säpo, som utreder målen, vara aktiva medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Åklagaren i målet, Mats Ljungqvist, är förtegen om hur långt de kommit i fallet men säger till Sveriges Radio att den tekniska analysen av attentaten är färdig.

Som Arbetaren tidigare rapporterat skadades en man allvarligt när en av bomberna utanför flyktingboendet detonerade. Vid attacken mot Syndikalistiskt Forum skadades ingen person och bomben som var utplacerad vid ett tredje ställe, på Lilleby camping där det bodde flera nyanlända flyktingar, detonerade lyckligtvis aldrig.

Åtal för allmänfarlig ödeläggelse väcks troligen mot männen i början av juni. En av dem misstänks även för mordförsök. Samtliga tre nekar till brott.

Rättegången beräknas om inget nytt i målet inträffar inledas i Göteborgs tingsrätt i slutet av juni.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga