Åtal planeras mot nazister i Göteborg

I juni väcks troligen åtal mot de tre nazister som misstänks för bombdåden mot ett flyktingboende och Syndikalistiskt Forums lokaler i Göteborg. Två av de tre misstänka männen sitter fortfarande häktade i väntan på rättegång.

De tre nazisterna ska enligt Säpo, som utreder målen, vara aktiva medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Åklagaren i målet, Mats Ljungqvist, är förtegen om hur långt de kommit i fallet men säger till Sveriges Radio att den tekniska analysen av attentaten är färdig.

Som Arbetaren tidigare rapporterat skadades en man allvarligt när en av bomberna utanför flyktingboendet detonerade. Vid attacken mot Syndikalistiskt Forum skadades ingen person och bomben som var utplacerad vid ett tredje ställe, på Lilleby camping där det bodde flera nyanlända flyktingar, detonerade lyckligtvis aldrig.

Åtal för allmänfarlig ödeläggelse väcks troligen mot männen i början av juni. En av dem misstänks även för mordförsök. Samtliga tre nekar till brott.

Rättegången beräknas om inget nytt i målet inträffar inledas i Göteborgs tingsrätt i slutet av juni.