Inrikes #17/2017

Brister i arbetsmiljön på Varbergs sjukhus upprör

Medicinkliniken på Varbergs sjukhus har länge varit underbemannad. Nu har ledningen till den 6 mars på sig att presentera åtgärder för att frågan inte ska gå vidare till Arbetsmiljöverket. Foto: Anders Andersson/TT

I flera år har personalen påtalat brister i arbetsmiljön på medicinkliniken på Varbergs sjukhus. Nu har tre fackförbund tillsammans lämnat krav på åtgärder till verksamhetsledningen. Om inget görs går frågan vidare till Arbetsmiljöverket.

Kommunal, Vårdförbundet och Läkarförbundet har tillsammans framställt krav på arbetsmiljöåtgärder till sjukhuset i Varberg.

Medicinkliniken har länge varit underbemannad och nu har ledningen till den 6 mars att presentera åtgärder. Annars går frågan vidare till Arbetsmiljöverket.

Åsa Svahn, arbetsplatsombud för Vårdförbundet Halland.
Åsa Svahn, arbetsplatsombud för Vårdförbundet Halland. Foto: Privat

– Arbetsmiljön har varit ansträngd i flera år. Man har försökt rätta till det men inte lyckats, utan istället tappat personal, säger Åsa Svahn, arbetsplatsombud för Vårdförbundet Halland.

Det har inneburit att antalet vårdplatser som erbjuds blivit färre och ökat trycket på akuten, säger hon. Det har i sin tur lett till överbeläggningar av patienter i rum och korridorer. I samband med att folk sagt upp sig har kompetenstappet varit påtagligt, menar hon.

För att täcka upp har arbetsgivaren anlitat bemanningsföretag. Men det har inte förbättrat situationen – snarare tvärtom.

– De har haft varierande kompetensnivå som inte alltid har matchat behoven. Att ständigt behöva introducera nya kollegor skapar dessutom stress. Som ordinarie behöver man samtidigt göra kringuppgifter, till exempel handleda studenter, och det innebär att man drar ett tungt lass, säger Åsa Svahn.

Facken vill att ledningen i stället ska rekrytera mer egen personal. Åsa Svahn menar att lön och goda arbetsvillkor är viktiga faktorer för att det ska lyckas. Genom att säkra en stomme med en viss kompetensnivå tror hon risken för att rutinerad personal fortsätter lämna arbetsplatsen kan minska.

– De närmaste cheferna delar vår bild, men inte de högre upp. De är inte insatta i hur saker fungerar och har svårt att få detaljbilden, säger hon.

Jag tror vi måste titta på våra flöden inom Hallands sjukhus och se hur vi kan hjälpas åt på det allra bästa sättet, så att rätt patient kommer till rätt vårdplats.
Eva Osvald Gustafsson, verksamhetschef för medicinkliniken till SVT Nyheter

I en intervju med SVT Nyheter säger medicinklinikens verksamhetschef, Eva Osvald Gustafsson, att hon också tror att lön och arbetsmiljö är viktiga. Dessutom säger hon att åtgärder kan handla om flöden mellan vårdplatser, eftersom sjukhuset i Varberg ofta är högre belastat än det i Halmstad.

– Jag tror vi måste titta på våra flöden inom Hallands sjukhus och se hur vi kan hjälpas åt på det allra bästa sättet, så att rätt patient kommer till rätt vårdplats, säger hon till SVT Nyheter.

Enligt Åsa Svahn har ett arbete med att förbättra flöden och använda resurser mer effektivt redan pågått i regionen sedan något år tillbaka.

– Det är bra, men det löser inte de här problemen. Det finns en obalans i kompetens, bemanning och patientantal.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga