Inrikes

Förhandlingar om nytt taxiavtal har inletts

Taxibilar vid Centralen i Stockholm. Foto: Nora Lorek/TT

Parterna inom taxibranschen har inlett förhandlingar om ett nytt avtal för taxibranschen. Arbetsköparna Biltrafikens arbetsgivarförbunds utgångspunkt är minimala lönehöjningar med hänvisning till låg lönsamhet. Facket, Transport, har siktet inställt på reglerade arbetstider och fast månadslön. I storstäderna, särskilt i Stockholm, är taxiförarnas situation extremt utsatt. Arbetaren har tidigare skrivit om att taxiförarna trots 6-7 dagars […]

Parterna inom taxibranschen har inlett förhandlingar om ett nytt avtal för taxibranschen.

Arbetsköparna Biltrafikens arbetsgivarförbunds utgångspunkt är minimala lönehöjningar med hänvisning till låg lönsamhet. Facket, Transport, har siktet inställt på reglerade arbetstider och fast månadslön.

I storstäderna, särskilt i Stockholm, är taxiförarnas situation extremt utsatt. Arbetaren har tidigare skrivit om att taxiförarna trots 6-7 dagars arbetsveckor har svårt att lönen att räcka till levnadsomkostnaderna.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp