Bild

Marsch i Ådalenarbetarnas fotspår

Lördagen den 14 maj, det vill säga på dagen 85 år efter dödsskotten i Ådalen, strålade en rad arbetarrörelseorganisationer och socialistiska, syndikalistiska och allmänt solidaritetsinriktade grupper samman till en marsch längs demonstrationsvägen mellan Frånö folkets hus och Lunde. – Arrangemanget har flera bottnar, säger Urban Bolander, ordförande för föreningen Ådalsmarschen. – Syftet är primärt att skapa […]

Lördagen den 14 maj, det vill säga på dagen 85 år efter dödsskotten i Ådalen, strålade en rad arbetarrörelseorganisationer och socialistiska, syndikalistiska och allmänt solidaritetsinriktade grupper samman till en marsch längs demonstrationsvägen mellan Frånö folkets hus och Lunde.

– Arrangemanget har flera bottnar, säger Urban Bolander, ordförande för föreningen Ådalsmarschen.

– Syftet är primärt att skapa en samlingspunkt för alla olika delar av arbetarrörelsen och skapa ett forum där vi kan diskutera och manifestera vilka förändringar vi vill se i ett samhälle som blir allt mer segregerat och orättvist.

Arrangörerna betonade också att de ville lyfta den historiska aspekten och koppla den till nutid genom de senaste 85 årens utveckling.

Foto: Fanny Hökby och Carl Tullgren

Forsta etappen 3

Halvvags 1

Andra etappen 1

Andra etappen 3

Gammal tidning

Info 4

Info 6

Monument 3

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumerati[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga