”Ett fortsatt moderatlett styre är en garant för ekonomin”

Äldre- och ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson, M. Foto: Thomas Carlgren/Stockholms stad

Ann-Margarethe Livh har en viktig poäng i sin artikel. Väljarna är inte dumma. Jag vill på påstå att väljarna i Stockholm är de mest pålästa i landet. Tack vare en effektiv budget har den moderatledda alliansen sedan år 2006 genomfört stora satsningar i stadens alla delar. Just nu byggs det mer än det gjort de […]

Ann-Margarethe Livh har en viktig poäng i sin artikel. Väljarna är inte dumma.

Jag vill på påstå att väljarna i Stockholm är de mest pålästa i landet. Tack vare en effektiv budget har den moderatledda alliansen sedan år 2006 genomfört stora satsningar i stadens alla delar.

Just nu byggs det mer än det gjort de senaste 30 åren – förra året startade arbetet med att bygga 6 700 bostäder i Stockholms stad. 100 000 fler stockholmare har i dag ett jobb att gå till, och det är riktiga jobb, inga kortvariga praktikplatser eller traineejobb.  På nationell nivå har hela 300 000 fler människor ett jobb nu än år 2006. 50 000 av dem har ett arbete inom RUT och ROT eller inom restaurang- och besöksnäringen. Jobb som hotas av ett rödgrönt styre.

Vi har aldrig satsat så mycket på skolan som nu och inte minst på skolor med de största utmaningarna. I snitt har ökningen till grundskolan varit 3,2 procent årligen under alliansens styre, att jämföra med 2,4 procent under åren 2002-2006. I Stockholms stad har medianlönen för en lärare höjts med nära 7 000 kronor, över 26 procent, sedan 2006. Föräldrarna i Stockholm ger förskolan högt betyg.  Barngrupperna i förskolan har minskat kraftigt och är nu bland de minsta i landet med i snitt 14,8 barn per grupp. Detta att jämföra med vänsterstyrda styrda Göteborg och Malmö där antal barn per avdelning i snitt är 17,6 barn. Tack vare stadens goda ekonomi har vi för att nämna några exempel kunnat genomföra rustningar av miljonprogrammen, öppnat nya och totalrenoverat bibiliotek, ökat anslagen till Kulturskolan och infört det uppskattade El Sistema. Ett fortsatt moderatlett styre i Stockholm är en garant för att ekonomin ska vara i ordning och därmed förmågan till prioritering ska kunna upprätthållas.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984