Redaktionellt

Arbetaren – pigg 90-åring tar nya tag

Tjockare tidning, ny form och ny webbsajt – det är några av nyheterna när Arbetaren fyller 90 år.

Årets första nummer av skiljer sig från hur tidningen sett ut de senaste åren. Arbetaren är från och med detta nummer 24 sidor tjock och innehåller flera nya avdelningar. Vi har även passat på att ge tidningen en ny form.

Under ett par år gav Arbetaren Tidnings AB förutom Arbetaren även systertidningen Arbetaren Zenit. Sedan årsskiftet är Zenit nedlagd och en stor del av innehållet har flyttat över till den  utökade Arbetaren. Här får du nu förutom nyheter och reportage även kultursidor, debattsidor, essäer, noveller och serier. 

Ett par avdelningar försvinner. Tv-sidorna har gjort sitt i det moderna medialandskapet, där allt mindre tv-tittande sker enligt en fastslagen tablå. Kalendariet är en avdelning vi tror mår bäst på webben, där du hittar den i fortsättningen. 

2012 är ett speciellt år för Arbetaren. Det är jämna 90 år sedan tidningen startades av SAC Syndikalisterna, första numret utkom den 2 januari. Sedan dess har Arbetaren getts ut utan uppehåll. Fram till 50-talet var Arbetaren dagstidning, från och med 1958 började den ges ut som veckotidning. Tidningen har bytt skepnad många gånger genom åren, men grunden har alltid funnits där – i opposition mot makten, på folkets sida.

 
Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga