Inrikes

Den längsta studiecirkeln är nio år och pågår ännu

ABF-husets rekord i lång studiecirkel innehas av den cirkel som leds av legendaren CH Hermansson. Den har varit igång i nio år. Anita Persson som varit med från starten, då deltagarna klämde Manuel Castells tre stora band om nätverksamhället, berättar att det hela bara rullade på efter att Castells var avverkad. Sedan dess har de […]

ABF-husets rekord i lång studiecirkel innehas av den cirkel som leds av legendaren CH Hermansson. Den har varit igång i nio år. Anita Persson som varit med från starten, då deltagarna klämde Manuel Castells tre stora band om nätverksamhället, berättar att det hela bara rullade på efter att Castells var avverkad. Sedan dess har de i snitt dussintalet personerna träffats varannan onsdag för att läsa och diskutera bland andra Gramsci, Wallerstein, Fanon, Luxemburg och nu senast Hardt och Negris bok Multituden ”vilken gjorde oss mycket upprörda”.
CH Hermansson – en gång partiledare för Vänsterpartiet (kommunisterna) – är i dag 92 år men utgör fortfarande navet för studiecirkeln och den som enligt Anita Persson kommer med de politiskt viktiga frågorna.
– Ibland slumrar han till, men jag tror han hör ändå för han kommer med inlägg. Det händer också att han vaknar till och fördelar ordet när diskussionen blir för häftig.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga