Inrikes

Fotbolls-silver till Arbetaren

Rekordmånga fotbollslag trängdes i lördags på Tantolundens grusplaner för årets Frihetliga fotbollscup i Stockholm. Det var en tämligen avspänd och trevlig tillställning, arrangerad av förra årets motionsklassvinnare International Solidarity Movement, ISM.Hela 24 lag kämpade i grusdammet i fem olika grupper uppdelade på två serier. Förutom Stockholmslag var även tappra trupper från Göteborg, Nyköping och Uppsala […]

Rekordmånga fotbollslag trängdes i lördags på Tantolundens grusplaner för årets Frihetliga fotbollscup i Stockholm. Det var en tämligen avspänd och trevlig tillställning, arrangerad av förra årets motionsklassvinnare International Solidarity Movement, ISM.
Hela 24 lag kämpade i grusdammet i fem olika grupper uppdelade på två serier. Förutom Stockholmslag var även tappra trupper från Göteborg, Nyköping och Uppsala med och spelade.

I blodligt allvar-serien försvarade grabbkorplaget Stockholms International mästartiteln genom att vinna mot ett annat grabbkorplag – BK Flamman. Liksom förra året var finalen mycket jämn och fick avgöras på straffar.

I den andra serien – “motion/lek” – var gruppspelet mycket jämnt. Arbetaren vann tre matcher, förlorade en och forcerade sig till final genom bäst målskillnad i gruppen.
Finalmotståndare var grabbrollspelskorplaget Arenan. De unga rollspelarna (med namn som Pegutatfex, Filurix och Zephyris) hade förmodligen fuskat med tärningarna och därmed gett sina spelarkaraktärer extra höga poäng i “fysik” och “tur med bollen”. När slutsignalen gick var nämligen Arbetaren besegrade med 3–1. Förvisso tungt, men så här några dagar senare är redaktionen stolt över sitt första fotbollssilver genom tiderna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga