Inrikes

Byggstrejk på väg att trappas upp

Först i kväll kommer Byggnads prata med arbetsgivarnas representanter, skriver Byggnadsarbetaren.Bland annat strandade förhandlingarna eftersom parterna har olika syn på stora lönehöjningarna är. Något som Byggnads ordförande Hans Tilly tror att man kommer att lösa. – Det brukar vara så att vi kommer fram till olika siffror i avtalsförhandlingarna. Men våra räknenissar och deras brukar […]

Först i kväll kommer Byggnads prata med arbetsgivarnas representanter, skriver Byggnadsarbetaren.
Bland annat strandade förhandlingarna eftersom parterna har olika syn på stora lönehöjningarna är. Något som Byggnads ordförande Hans Tilly tror att man kommer att lösa.
– Det brukar vara så att vi kommer fram till olika siffror i avtalsförhandlingarna. Men våra räknenissar och deras brukar till slut sätta sig och komma fram till vad som är rätt, säger han.

Om någon lösning inte nås trappas strejken upp nästa fredag genom att 1 500 arbetare på företagen Skanska, NCC och JM lägger ner arbetet.
SAC Syndikalisterna har sedan tidigare sympativarslat sina medlemmar på de arbetsplatser som är i strejk nu och varslade i går även de arbetsplatser som dras in i konflikten nästa vecka. Hur många personer det rör sig om dock oklart.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga