Inrikes

Tv-inslag om SAC frias

I ett inslag i Aktuellt i december skildradres SAC som en våldsam och närmast kriminell rörelse med stora interna stridigheter. Bland annat klipptes bilder från stenkastning under Göteborgskravallerna in i inslaget och som bevis för organisationens våldsamhet visades bilder när poliser gick till attack mot en stillastående och fredlig blockad som SAC stod bakom. 21 […]

I ett inslag i Aktuellt i december skildradres SAC som en våldsam och närmast kriminell rörelse med stora interna stridigheter. Bland annat klipptes bilder från stenkastning under Göteborgskravallerna in i inslaget och som bevis för organisationens våldsamhet visades bilder när poliser gick till attack mot en stillastående och fredlig blockad som SAC stod bakom.

21 personer anmälde inslaget till Granskningsnämnden för radio och tv. Nämnden har nu beslutat att fria Aktuellt och menar att inslaget varken var partiskt eller osakligt.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga