Kultur

Musik för revolt

På Tillsammans är vi starka presenteras en världsbild som är mörk, men också en aldrig sinande kampvilja.Cd:n är resultatet av ideellt arbete från initiativtagarna Amentia och Tikkan, artister, producenter och ljudtekniker. Vinsten går till International Solidarity Movement, ISM, som med icke-våldslig aktion ger stöd åt den palestinska kampen. Nitton spår, så gott som uteslutande manliga […]

Tillsammans är vi starka presenteras en världsbild som är mörk, men också en aldrig sinande kampvilja.
Cd:n är resultatet av ideellt arbete från initiativtagarna Amentia och Tikkan, artister, producenter och ljudtekniker. Vinsten går till International Solidarity Movement, ISM, som med icke-våldslig aktion ger stöd åt den palestinska kampen.
Nitton spår, så gott som uteslutande manliga artister, binds samman av frustration inför den värld som artisterna ser omkring sig; tydligt i UKN´s ”Snälla farbror blå”, som börjar som en bön till polisen att sluta slå, men som förbyts från bön till en uppmaning till revolution.

I musiken förflyttas vi från Sverige
ut i världen och de olika perspektiven förstärker varandra och visar på ”problemet, systemet”, som Chords och Promoe rimmar i ”Samma visa”, som har det skönaste flytet här. Från Filles vänner i svensk förort till Palestina med Medinas i ”Galbi safi” som berättar om en självmordsbombares sista resa.
Detta är musik för revolution; Spektrum kräver att ”vi återigen tänder eld på den svunna lågan. Vill göra ord till handling”.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984