Satir

Nolltollerans mot fler ungdomshus

I skuggan av kravallerna kring ungdomshuset i Köpenhamn har polisen även utrymt Astrid Lindgrens barnsjukhus. Även här har protester från bland andra barnens curlingföräldrar och olika mer eller mindre aktuella kulturpersonligheter hörts. – Om vi ska se till fakta så har det ju inte direkt varit alla barn som varit välkomna till huset utan det […]

I skuggan av kravallerna kring ungdomshuset i Köpenhamn har polisen även utrymt Astrid Lindgrens barnsjukhus. Även här har protester från bland andra barnens curlingföräldrar och olika mer eller mindre aktuella kulturpersonligheter hörts.

– Om vi ska se till fakta så har det ju inte direkt varit alla barn som varit välkomna till huset utan det har varit väldigt subkulturellt med speciella diagnoser och allt, säger jusitieminister Beatrice Shoot first Ask later.

Krönikören Johanne Hildebrand har blivit extra upprörd:
– Dom har bara legat där i huset och tyckt synd om sig själva och sin medelklassleukemi när barnen
i Långtbortistan har det mycket värre. Vad hände egentligen med Operation Dagsverke? Om barnen vill ha ett eget hus så får dom väl jobba ihop pengar som alla andra. Dessutom har man hört uppgifter om att vissa tyska barn lagt in sig på sjukhuset bara för att kunna protestera när de slängs ut, säger hon.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga