Utrikes

USA hetsar mot Iran

På den islamiska republikens årsdag i söndags anklagade USA Iran för att ha levererat vapen till irakier som använt dem för att döda och skada amerikanska soldater. Samtidigt fyller USA Persiska viken med allt fler stridfartyg och Bush har beordrat lagring av olja. Vincent Cannistraro, underrättelseanalytiker i Washington, sade förra veckan till The Guardian att […]

På den islamiska republikens årsdag i söndags anklagade USA Iran för att ha levererat vapen till irakier som använt dem för att döda och skada amerikanska soldater. Samtidigt fyller USA Persiska viken med allt fler stridfartyg och Bush har beordrat lagring av olja.

Vincent Cannistraro, underrättelseanalytiker i Washington, sade förra veckan till The Guardian att Pentagon planerar ett anfall.
– Måltavlor har valts ut för att genomföra en serie bombningar mot nukleära platser, det är rätt så framskridet. De militära resurserna som krävs för att genomföra detta sätts på plats. Vi planerar för krig. Det är otroligt farligt.

Många bedömare menar dock på att Iran saknar de verktyg som behövs för att kunna tillverka kärnvapen. Enligt Internationella atomenergiorganet IAEA:s chef Muhammed El Baradei är Iran ”åtminstone ett halvt decennium” från att besitta kärnkraftskapacitet.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984