Utrikes

Samlingsregering i Palestina

Den palestinska presidenten Mahmoud Abbas och premiärministern Ismael Haniye kom i förra veckan överens om att bilda en nationell samlingsregering efter mötet i Mecka. Anledningen till mötet mellan Hamas och Fatah var att få stopp på de interna palestinska stridigheterna, bilda en koalitionsregering, omorganisera PLO samt att se till att alla palestinska fraktioner kan komma […]

Den palestinska presidenten Mahmoud Abbas och premiärministern Ismael Haniye kom i förra veckan överens om att bilda en nationell samlingsregering efter mötet i Mecka. Anledningen till mötet mellan Hamas och Fatah var att få stopp på de interna palestinska stridigheterna, bilda en koalitionsregering, omorganisera PLO samt att se till att alla palestinska fraktioner kan komma till tals i en framtida regering.

Haniye, som fortsätter att vara palestiniernas premiärminister, har nu tre till fem veckor på sig att presentera regeringen för det palestinska parlamentet PLC. Efter mötet uppmanade Haniye USA och Europa att acceptera Mecka-deklarationen och häva bojkotten av den palestinska myndigheten.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga