Utrikes

Två döda efter strejk i Libanon

Anhängare till dessa partier har demonstrerat över hela Libanon i protest mot den sittande regeringen, i ledning av Fouad Siniora. Protesterna började i höstas då oppositionen, ledd av Hizbollahs Hassan Nasrallah och Fria patriotiska rörelsens Michel Aoun, krävde regeringens avgång till förmån för en ny samlingsregering (se Arbetaren 48/2006). På grund av de kristna högtiderna, […]

Anhängare till dessa partier har demonstrerat över hela Libanon i protest mot den sittande regeringen, i ledning av Fouad Siniora. Protesterna började i höstas då oppositionen, ledd av Hizbollahs Hassan Nasrallah och Fria patriotiska rörelsens Michel Aoun, krävde regeringens avgång till förmån för en ny samlingsregering (se Arbetaren 48/2006). På grund av de kristna högtiderna, under jul och nyår, lades protesterna på is fram till i tisdags. Regeringstrogna ledare anklagar nu oppositionsgrupperna för att bedriva kuppförsök.

Till The Guardian sade en oppositionsanhängare vid namn Ali Jaffer att ”det har blivit såhär, de [regeringen] kommer inte att lyssna på fredliga demonstrationer.”

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga